Maria Muscalu, elevă a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Pitești – lansarea de carte la JuniorFest 2024



Târgul de carte pentru copii, “JuniorFest”, ediția a IV-a, 2024, desfășurat la inițiativa Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” Argeș, a fost deschis joi 13 iunie 2024, cu lansarea de carte a micii scriitoare, Maria Muscalu, elevă a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, Pitești, din clasa a III-a B .



​Scopul activității a fost de a promova literatura pentru copii, de a încuraja lectura ca mijloc de relaționare între părinți și copii. Dezvoltarea simțului estetic este în strânsă legătură cu lectura, de aceea îndrumarea elevilor pe această cale este esențială. 


​Primii pași în viață sunt cei mai importanți pentru un copil ca și  primii pași în educație. Îi deschide orizonturi noi, îi arată calea spre o societate sănătoasă. Susținerea școlii înseamnă pentru un elev dezvoltarea aripilor, iar Școala „Mihai Eminescu” dă aripi tuturor copiilor. Le arată cele mai bune căi de urmat, le este alături, îi încurajează, iar ei aduc mulțumire prin rezultate și activități, făcând școala cunoscută, transformând-o într-o școală de elită. Școala a susținut-o și a încurajat-o pe Maria, i-a fost alături în ziua debutului ei, iar acum printre atâtea rezultate care o clasează pe locuri fruntașe, școala se mândrește și cu o mică scriitoare.