Biblioteca școlii

Biblioteca şcolii noastre la ceas aniversar – 15 ianuarie 2019

Biblioteca face parte din viața noastră, aici venim adeseori și suntem primiți cu drag!

Biblioteca școlii este la dispoziția elevilor în fiecare zi, oferindu-le acestora ajutor atât în activitatea didactică cât și în activitățile extrașcolare, prin cărțile, dicționarele, enciclopediile și celelalte materiale auxiliare aflate în patrimoniul școlii.

Astfel, ziua de 15 ianuarie 2019 nu putea face excepţie. Activităţile organizate cu prilejul „Zilei Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu” cuprind şi expoziţia de carte eminesciană, ce vine în completarea celor desfăşurate la orele de curs, reprezentând o modalitate modernă, participativă de atragere a tinerei generaţii spre cartea pe suport de hârtie.

Foarte emoţionaţi dar şi entuziasmaţi, elevi din o serie de clase au vizitat expoziţia realizată în cadrul bibliotecii. În prag au fost întâmpinaţi călduros de către doamna bibliotecară.  Zâmbitoare, aceasta i-a poftit pe elevi pe tărâmul magic al lui “Călin – file – din – poveste”, al “Lacului”, al “Florii Albastre” sau al minunatului “Luceafăr”. Miros de carte, rafturi pline de diverse forme şi culori ale cărţilor, o lume vrăjită…

Activităţile didactice şi educative, realizate de bibliotecă în parteneriat cu comisia învăţătorilor şi comisia diriginţilor, s-au adresat tuturor categoriilor de cititori, cu scopul declarat de a sădi în suflete lumina cunoaşterii şi a readuce în peisajul literar cărţi de autentică valoare.     



Având în vedere că “nu este alta mai frumoasă și mai de folos zăbavă decât cetitul cărților…” , așa cum frumos spunea cronicarul Miron Costin, odată cu înființarea școlii, a apărut și biblioteca, din necesitatea îmbogățirii minții și spiritului.

Primele volume au fost înregistrate în luna ianuarie a anului 1967. De atunci până astăzi, fondul de carte a fost îmbogățit constant.  În prezent, în bibliotecă sunt 16.708 volume de carte din literatura  pentru copii și literatură de specialitate pentru cadrele didactice.

Încă din clasa I, micuții școlari pășesc cu emoție în bibliotecă, fermecați de lumea magică a cărților. Ne mândrim că avem 1150 de cititori din rândul elevilor și 62 din rândul cadrelor didactice.

Prin efortul constant al conducerii școlii, fondul de carte este permanent reactualizat. Astfel, cititorii se bucură de ultimele apariții editoriale. Acestea sunt popularizate prin activități specifice bibliotecii: lansări de carte, șezători literare, scriitorul lunii.

Împreună, elevi și profesori, descoperă bucuria lecturii, pentru că “citind mereu, creierul tău va deveni  un laborator de idei și imagini, din care vei  întocmi înțelesul și filozofia vieții”, așa cum ne învață cel al cărui nume cu mândrie îl purtăm.