,,Toți pentru Alexandra!”



Vă mulțumim!
Acestea sunt cuvintele tuturor care, în ziua de 14 iunie 2024, au participat la târgul caritabil organizat de Asociația Părinților Elevilor Școlii Mihai Eminescu Pitești sub deviza: „Toți pentru Alexandra!”



La ora 10.00, curtea școlii fremăta: oameni de suflet, antreprenori, părinți, pregăteau târgul. Apăreau tot felul de bunătăți: brioșe, prăjituri, fursecuri, înghețată, hamburgeri, cireșe, popcorn, sucuri naturale, câte și mai câte!




La ora 11.00 curtea școlii era plină de copii, de părinți, de oameni din tot orașul! Cu toții doreau să participe la acțiunea prin care o fată de 13 ani va primi ajutor financiar. Oameni cu zâmbetul pe buze munceau din greu, pentru că fluxul de vizitatori era copleșitor. Au venit și copiii să ajute și iată-i cum făceau floricele, puneau produse în pungi și munceau și ei din greu. Au dispărut bariere și preocupări neimportante! Acum toți erau partea unei mișcări ample de voluntariat real, spontan, profund uman.




În urna așezată pe scena din curtea școlii, zeci de minute, neîntrerupt, copii de toate vârstele au pus bani, astfel încât urna a devenit neîncăpătoare. A fost adusă altă urnă și apoi a fost adusă și o a treia urnă! Dorința sinceră de a ajuta din partea unor copii, fără dorința de fi fotografiați , lăudați, a fost impresionantă! Aflăm că vin copii care-și donează bursa. Alții și-au donat banii pentru „Ultimul clopoțel”.
Vin adulți care au strâns bani de la birou, de la serviciu, pentru că au auzit de Alexandra și de acțiunea școlii ei.



S-a vândut tot! Imediat! Nu a mai rămas nimic, nici măcar o sticlă de apă nevândută! Ziua de 14 iunie 2024 este o zi memorabilă, pentru că a adus la lumină tot ce e frumos din oameni: iubire, prietenie, altruism, compasiune! Mulți exclamau: „Credeam că nu mai există atâta bunătate! Credeam că oamenii s-au înstrăinat!” Iată că nu, iată că la școala lui Eminescu azi a biruit binele!
Alexandra, fie ca atâta iubire să te vindece!