Eroii naturii

Astazi, 24 martie, 2021, în cadrul activității prevăzute în Calendarul săptămânii ”Școala Altfel”-Eroii naturii, preșcolarii de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu  au participat, alături de copii din grădinițe din Romania(Pitești, București, Leotești) și Turcia , la întâlnirea on-line din cadrul proiectului eTwinning Kahramanlar KULUBU-Heroes Club.

Activitatea a fost dedicată importanței protejării mediului înconjurător, care este, de altfel, și tema proiectului nostru. Copiilor li s-au prezentat activități pe care le pot întreprinde pentru a-și forma comportamente ecologice și care îi pot ”transforma”  în  adevărați eroi ai planetei și ai naturii.

            De asemenea, în cadrul activității, s-a atins și tema diversității și a interculturalității,  preșcolarii exersând și  pronuntarea unor cuvinte în limba turcă/română/engleză.

A fost o experiență inedită atât pentru cadrele didactice participante, dar mai ales pentru copii, care au manifestat entuziasm și bucurie la interacțiunea cu alți copii din diferite locuri.