Proiectul Județean „Intră în joc, câstigă-ți sănătatea”

„Intră în joc, câstigă-ți sănătatea” este un proiect județean care face parte din „Strategia de promovare a sporturilor de echipă –handbal, volei, bascket și fotbal fete”.

În acest an, proiectul a ajuns la Ediția a IV-a și se desfasoară în perioada 13.10.-21.12.2018.

Activitatea extrașcolară a fost  inițiată de Insituția Prefectului Argeș, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş și cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş.

Scopul proiectului este atragerea unui numar cât mai mare de elevi către sport, promovarea sporturilor de echipă, dezvoltarea ariei de selecție pentru practicarea sportului de performanță, educarea tinerilor în spiritul unui mod de viață activ, promovarea spiritului olimpic.

În competițiile sportive din cadrul proiectului se pot înscrie echipe formate din elevi nelegitimaţi la disciplina la care participă, meciurile fiind arbitrate de profesori de educaţie fizică şi sport, la etapele preliminare şi de către arbitri acreditaţi în fazele semifinale şi finale ale campionatului.

Echipa de baschet băieți a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești a castigat faza municipală și s-a calificat la etapa pe micro-regiuni a județului.