Concursul Judeţean de Educație Ecologică „MESAJ DESPRE TERRA!” – Ediția a XIII-a, 2022UPDATE: Rezulate aici


INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN ARGEŞ şi
ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” – PITEŞTI

vă invită să participaţi la

CONCURSUL JUDEŢEAN „MESAJ DESPRE TERRA!”,
în cadrul Programului Mondial ECO-ŞCOALA

Ediţia a XIII-a

(nr. 114 în CAEJ sem II nr. 304/12.01.2022)

Pot participa la secţiunile proiectului cadre didactice şi elevii creativi ai acestora (maxim 3 elevi pe nivel de clasă la fiecare secţiune pentru un cadru didactic participant la proiect) din învăţământul primar/gimnazial/liceal, preocupaţi de educaţia ecologică şi care au desfăşurat sau desfăşoară proiecte/programe/activităţi de educaţie ecologică cu elevii.

PROGRAM:

2 mai – 10 iunie 2022

2 mai – 15 mai 2022 – Realizarea lucrărilor de către elevi în instituțiile partenere

16–22 mai – Primirea lucrărilor participanţilor la Concursul “Mesaj DESPRE TERRA!“

23–25 mai – Sortarea lucrărilor participanților pe secțiuni

26–28  mai – Jurizarea lucrărilor și afișarea rezultatelor pe site-ul școlii organizatoare

30 mai–10 iunie 2022 – Realizarea și distribuirea diplomelor.

Concursul elevilor se va desfășura în perioada 2 mai – 10 iunie 2022, după programul precizat anterior.

Cadrele didactice coordonatoare vor înscrie elevii în concurs prin completarea formularului corespunzător fiecărei secțiuni aflat în invitație cu datele de identificare pentru fiecare lucrare trimisă și prin încărcarea lucrării corespunzătoare (realizate de elevi) în formular.

SECŢIUNI:

 1. Lucrări plastice – 1 lucrare/elev

Lucrarea, realizată în orice tehnică și încadrându-se în tema concursului, va fi fotografiată, scanată și încărcată în formularul de mai jos:

https://forms.gle/a8CiSjawfrU5dbxo7

 • Poster (pentru elevii claselor III-XII) – 1 lucrare/elev

 Lucrarea, realizată în orice aplicație (de ex. Canva, Placeit, etc) și încadrându-se în tema concursului, va fi salvată în format jpg/png și încărcată în formularul de mai jos:

https://forms.gle/sAbarpi6VFC7gaNu7

 • Fotografie artistică –  maxim 2 lucrări/elev

      Lucrările originale, realizate de către participanți, nu vor fi prelucrate, vor avea un titlu sugestiv și vor fi de maxim 3MB, încadrându-se în tema concursului. Fiecare lucrare (însoțită de câteva informații privind locul și data realizării fotografiei, precum și argumentul pentru alegerea subiectului) va fi încărcată în formularul de mai jos:

https://forms.gle/3DG5f6f12cp23pNs5

CONDIŢII DE PARTICIPARE:   

 • Realizarea de către elevi a lucrărilor corespunzătoare secțiunilor din concurs, cu respectarea tematicii.
 • Completarea formularului corespunzător secțiunii la care se dorește participarea și încărcarea lucrărilor până la data limită, de 22 mai 2022.
 • Fiecare lucrare va primi un cod unic, fiind anonimizată, iar codul fiind transmis pe mail-ul profesorului coordonator după înscriere. Dacă nu primiți acest cod până pe 25 mai 2022, vă rugăm să luați legătura cu organizatorii (concurs.eco.mesaj@gmail.com).
 • Fișierul ce va fi încărcat trebuie să fie denumit cu clasa, numele şi prenumele elevului, școala (de exemplu: VIII_Popescu Ana_Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești).
 • Fiecare cadru didactic poate trimite maxim 3 elevi pe nivel de clasă la fiecare secţiune din concurs. Se va completa separat pentru fiecare lucrare înscrisă în concurs.

CRITERII DE EVALUARE

 • Încadrarea în tema concursului: relevanţa mesajului principal pus în evidenţă şi exprimat prin elemente compoziţionale vizuale bine armonizate – 30 puncte
 • Modalitatea de realizare a temei propuse: calitatea design-ului grafic, grija şi străduinţa pentru a transmite un mesaj clar şi relevant – 30 puncte
 • Creativitatea şi originalitatea: idee originală ce transmite mesajul integrat într-o lucrare vizuală echilibrată în privinţa concepţiei, stilului, aşezării în pagină şi a design-ului grafic – 30 puncte
 • Se acordă 10 puncte din oficiu.

Se vor acorda, pentru fiecare secţiune de concurs pe nivel de clase (CP, cls. I-II, cls. III-IV, cls. V-VI, cls. VII-VIII, cls. IX-X, cls. XI-XII):

 • Premiul I, Premiul II, Premiul III
 • Menţiuni (până la 15% din numărul de elevi participanţi)
 • rezultatele vor fi afișate la sediul instituției organizatoare, cât și pe site-ul acesteia.
 • diplomele elevilor premiaţi se vor distribui până pe 10 iunie 2022;
 • sunt invitați participanți numai din judeţul Argeş, fiind un concurs judeţean;
 • nu se admit contestații.