
Ministerul Educației și Cercetării a făcut publice pe site-ul propriu rezultatele competiției naționale Școala Europeană, ediția 2025. Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești ocupă un loc onorant, 96 în clasamentul rezultatelor finale înregistrate în urma evaluării candidaturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar înscrise în competiție, fiind prima școală în această ierarhie, din județul Argeș, cu un punctaj de 164 de puncte.
Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului „Școala Europeană”, aprobată prin ORDINUL nr. 3.261 din 13 februarie 2025, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 174 din 27 februarie 2025, art. 9, (1) Concursul „Școala Europeană“ este organizat anual de către Ministerul Educației și Cercetării, (2) Unitățile de învățământ câștigătoare ale concursului „Școala Europeană“ primesc certificatul „Școala Europeană“ și un premiu pentru dotări de natura obiectelor de inventar a cărui valoare se aprobă anual prin ordin al ministrului, odată cu publicarea listei unităților de învățământ câștigătoare.(3) Numărul de școli premiate este, de regulă, egal cu 80% din numărul total de școli aflate în competiție, cu condiția ca punctajul obținut de acestea la evaluare să fie minimum 70% din punctajul maxim.
La data de 25.06.2025, Ministerul Educației și Cercetării a făcut publică Lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naționale „Școală Europeană” – ediţia 2025. Mulțumim echipei școlii pentru rezultatul foarte bun la nivel național în această competiție.
Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.
Lansată în 2004, în semn de recunoaştere pentru contribuţia şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.
Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.
Sursa: https://www.edu.ro/scoala-europeana
Rezultate_finale_Scoala_Europeana_2025
Lista_scoli_castigatoare_competitie_Scoala_Europeana_2025