Prima zi de școală



​Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești, 9 septembrie 2019, o zi încărcată de emoție și de lumină.



Prima zi de școală pentru 147 de copii de la clasa pregătitoare care astăzi și-au cunoscut colegii, pe doamna învățătoare sau pe domnul învățător. Zâmbete, lacrimi, teamă, speranță, toate aceste sentimente amestecate, scăldate în lumina soarelui auriu de toamnă, au încununat festivitatea de începere a anului școlar 2019-2020.

Domnul director Marian Haiducu a deschis festivitatea, urând tuturor, elevi și profesori, succes în noul an școlar. A urmat tradiționala slujbă religioasă săvârșită de părintele Claudiu Ionescu, prin care cei prezenți au simțit născând încrederea că noul an școlar va fi unul binecuvântat. Au fost invitați să vorbească celor prezenți domnul Leonard Bărăgău, reprezentant al Primarului Municipiului Pitești în consiliul de administrație al școlii și preotul Alin Neagoe, președintele APESMEP, asociație a părinților care a sprijinit permanent eforturile școlii de a oferi elevilor un spațiu educațional de calitate.

​Emoțiile s-au amplificat atunci când clasele pregătitoare s-au îndreptat spre sălile lor de clasă, întâmpinați de florile și de zâmbetele colegilor mai mari, conduși de doamnele învățătoare, urmați de părinți. A fost prima dată când s-au desprins de mama, de tata și au plecat cu doamna și colegii lor pe noul drum, al vieții. Pe rând au fost invitați în sălile lor de clasă și ceilalți elevi, de clasele I, a II-a, a III-a și a IV-a. Unii erau tare bucuroși, alții mai somnoroși…dar școala a început și de acum ne reluăm cu toții activitățile obișnuite: ore, teme, joacă, ore, teme, joacă…


* cu sonor


​La ora 13 au venit la școală elevii de la ciclul gimnazial. Cei din clasele a V-a, la început de drum și ei, emoționați, părinții de asemenea; cei mai mari mai liniștiți, încrezători, puși pe învățătură și pe fapte mari. Ne-au vizitat liceeni, foști elevi ai școlii, care nu ne uită și se întorc mereu către locul copilăriei lor și către oamenii dragi, diriginți și profesori.


​O zi frumoasă, a bucuriei revederii, a speranței și a optimismului, într-o toamnă aurie, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești.


aici -> #AlbumFoto 09.09.2019