Ora de sport, altfel!

Cum este sportul practicat cu ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri?

În data de 21.02.2020, elevi ai Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești, au trăit o astfel de experiență alături de specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, desfășurând în sala de sport a instituției de învățământ, o activitate care a avut ca scop informarea și educarea elevilor cu privire la pericolul pe care îl reprezintă consumul și traficul de droguri.

La acțiune au participat comisarul de poliție Neacșu Marius, coordonator al C.P.E.C.A. Argeș și medicul specialist Pătru Luminița. Au avut discuții interactive pe tema propusă și experimente legate de afectarea modului de percepție a realității pe care alcoolul și drogurile o produc asupra creierului.

Să practici un joc de echipă, să alergi, să prinzi mingea și să pasezi unui coechipier, nu a mai fost la fel! Ochelarii au modificat totul! Viteza, timpul de reacție, echilibrul și distanțele au fost altfel! Limitările fizice ale capacităților motorii, nesiguranța și controlul limitat al propriului corp, împreună cu dezorientarea în spațiu, modificarea culorilor, nesiguranță puternică și senzația de pierdere a controlului sunt doar câteva dintre experiențele trăite și împărtășite celorlalți colegi.

Concluzia orei de sport: consumul de droguri sau de alcool, nu este un joc! Drogurile schimbă realitatea! Fă sport doar tu! Nu ai nevoie de droguri în echipa ta!

Sursa: http://ana.gov.ro/