Scenariul 1 la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești



La data de 08.09.2021, Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești, întrunit în ședință comună cu reprezentanții Asociației Părinților Elevilor Școlii Mihai Eminescu Pitești (APESMEP), în concordanță cu cadru legislativ în vigoare privitor la condițiile de începere a noului an școlar 2021/2022, a hotărât implementarea scenariului 1.


Monitorul-Oficial-Partea-I-nr.-848


Cu sprijinul APESMEP,  unitatea de învățământ a extins sistemul propriu de transmisie a orelor în sistem online, în cazul implementării altor scenarii.




Principalele proceduri operaționale ale instituției de învățământ, în acest context, sunt:


PO-DESFASURAREA-CURSURILOR-06.09.2021


PO-privind-pregatirea-scolii-06.09.2021


PO-triajul-elevilor-06.09.2021


PO-izolarea-elevilor-06.09.2021


Concluzii:


1. Scenariul propus și avizat de ISJ Arges este scenariul 1.


2. Este necesară implicarea părinților în respectarea de către copii a regulilor, masca fiind obligatorie în spațiile interioare. Circulația liberă va fi limitată în spațiul școlii (interior, curte, terenuri de sport). Se impune limitarea contactului fizic dintre elevi.


3. Orele durează 50 de min, cu 10 min pauză unitară și alte 10 min pauză defalcată în interiorul celor 50, conform procedurii mai sus atașate. Cadrele didactice vor gestiona comportamentul elevilor pe durata pauzelor.


4. Intre 12.00 si 13.30 se efectuează zilnic curățenia și dezinfectarea tuturor spațiilor școlii.


5. Există 4 circuite de acces în instituție. T1, T2 din strada Tineretului și  C1 și C2 pe strada Constructorilor. Principiul de bază al organizării coridoarelor de acces și al orelor de intrare, este descris după cum urmează:



Clasele de la parter, Corpul A și din Corpul B : Intrarea T2 (str. Tineretului)



Clasele de la etajul I, Corpul A: Intrarea C1 (str. Constructorilor)



Clasele de la etajul al II-lea, Corpul A: Intrarea C2 (str. Constructorilor)



6. Școala asigură dezinfectant la intrări, pe holuri, în săli de clasă și în toalete precum și dispensere pentru săpun lichid și pentru hârtie de mâini, în grupurile sanitare.


7. La nivelul școlii exista două cabinete medicale, o sală izolator, patru cadre medicale în schimburi,  responsabile cu triajul și un responsabil, prin decizie, privind comunicarea instituțională și cu părinții pe problematică legată de Covid-19.


8. Nu se face testarea cu termometru la intrarea în instituție, aceasta sarcină revenind părinților, conform procedurilor.


9. Elevii au voie sa iasă în pauze de 10 min prevăzute în interiorul orelor, la grupurile sanitare sau în spațiile de recreere.  Vor fi supravegheați discret de personalul școlii.


10. Dacă există un elev care prezinta simptome specifice Covid-19 în timpul orelor de curs, vor fi anunțați părinții și va fi izolat elevul, conform procedurii.  Elevul va fi preluat de părinte, iar în situația unor cazuri severe, va fi apelat numărul de urgență 112. La  revenirea în unitate, elevii vor prezenta adeverință de la medicul de familie cu precizarea diagnosticului și care să ateste că nu mai prezinta risc epidemiologic.


11. În situația confirmării unor cazuri de persoane infectate, se aplică procedurile în vigoare.


12. În cazuri prevăzute de legislație se vor desfășura cursuri on-line, respectându-se prevederile art. 5, alin (1), (2) și (3) din Ordinul Comun al ME (5196/03.09.2021) si MS (1756/03.09.2021) ce presupune avizul medicului curant si acordul scris al părintelui.


13. Orele se vor desfășura conform orarului postat pe site-ul instituției, începând cu 8.00 (ciclul primar), respectiv 14,00 (ciclul gimnazial).


14. Elevii pot veni cu pachete individuale de hrană. Chioșcul din incinta instituției este închis, iar elevii nu pot părăsi perimetrul școlii pentru a face cumpărături. Este interzisă elevilor comandarea de produse alimentare prin firme de livrare, în timpul programului.


15. Nu există festivitate de deschidere în prima zi de scoală. Elevii claselor pregătitoare vor fi introduși prin intrarea T2 (str. Tineretului), astfel: CP A – 09.00, CP B – 09..15, CP C – 09.30, CP D – 09.45, CP E – 10.00, CP F – 10.15, CP G – 10.30. Elevii claselor I-IV vor intra în prima zi de școala la o oră după ora stabilită în procedură iar elevii claselor gimnaziale la ora prevăzută în procedură. Începând cu marți, 14.09.2021, activitățile în spațiul școlii se vor desfășura conform orarului, până la eventuale modificări de scenariu.


16. Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinți, alți însoțitori etc.) este interzis, în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ.


17. Educația fizică se recomandă a se desfășura în aer liber, atât cât permite vremea și fără mască, cu îndeplinirea condiției de distanțare fizică, respectând procedura. Se vor efectua exerciții cu efort moderat. Cadrul didactic de specialitate va prelua și va readuce elevii în sala de clasă.


18. Programul de lucru cu publicul al compartimentului secretariat este 13,00-16,00, de luni până vineri. În contextul actual, încurajăm comunicarea on-line.