Concursul Național Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, Ediția a XIV-a, Câmpulung, 21-26.08.2023



Anual, în calendarul Calendarul concursurilor naționale organizate de Ministerul Educației în colaborare cu terți, găsim Concursul Național Gazeta Matematică și Viitori Olimpici.ro, un parteneriat între ME, Intuitext și Societatea de Științe Matematice din Romania.
Concursul se derulează pe perioada unui întreg an școlar și presupune într-o primă fază parcurgerea a 8 etape de concurs online în paralel cu rezolvarea unor probleme selectate de organizatori din Gazata Matematică, precum și o faza finală, organizată anual în tabăra de la Câmpulung Muscel, anul acesta revenind la formatul clasic cu participare fizică. Sistemul de premiere este dublu, pe de o parte acordându-se premii și mențiuni pentru rezultate la faza finală a concursului, pe de alta parte medalii pentru clasamentul elaborat ca medie aritmetică ponderată a punctajelor obținute le probele online, rezolvările problemelor din Gazeta Matematică, și proba finală de concurs.


În anul școlar 2022/2023, conform clasamentului urma primei faze, din Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, s-au calificat la faza finală din tabăra de la Câmpulung Muscel, următorii elevi:

  • Haiducu Mihai-Radu, clasa a IV-a A
  • Buzatu-Mihăescu Rareș-Nicolae, clasa a VI-a C
  • Haiducu Andrei-Vlad, clasa a VI-a C
  • Pavel Mălina-Carla, clasa a VIII-a F

Din echipa de proiect a făcut parte prof. dr. Marian Haiducu.


Rezultatele finale a adus pe podium pe toți cei patru participanți ai Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Pitești:

  • Haiducu Mihai-Radu, clasa a IV-a A, Mențiune la faza finală a concursului din tabără;
  • Buzatu-Mihăescu Rareș-Nicolae, clasa a VI-a C, Premiul I la faza finală a concursului din tabără;
  • Haiducu Andrei-Vlad, clasa a VI-a C, Premiul II la faza finală a concursului din tabără;
  • Pavel Mălina-Carla, clasa a VIII-a F, Premiul I la faza finală a concursului din tabără și Medalie de Argint în clasamentul general al concursului.

Evidențiem și rezultatul foarte bun al fostului elev al instituției de învățământ, Mario Ștefan Stan, clasa a IX-a, Colegiul Național ,,I. C. Brătianu” Pitești, Premiul I la faza finală a concursului din tabără și Medalie de Aur în clasamentul general al concursului.



Felicitări tuturor!