Metafore în mesajul de întâmpinare a bobocilor

Astăzi, în prima zi de școală, unica și cea mai frumoasă sărbătoare a copiilor, părinților și profesorilor, învățătorii și-au dat silința să îi primească cât mai bine pe școlari, căci felul în care dascălul își așteaptă elevii este o artă, iar momentul întâlnirii dintre ei poate fi privit ca un miracol.

Astfel, învățătorii, cu maiestrie și duioșie, au aranjat în mod deosebit clasele școlii, cuibul de înțelepciune. Tablele seamănă cu niște cărți uriașe deschise, iar pe filele de poveste sunt așternute metafore de bun venit împletite cu vorbe dulci și blânde. Pe toți pereții sunt așezate tablouri mirifice care să le facă și mai atractiv modul de a învăța, iar pe băncuțe Matematica și Abecedarul, noi-nouțe, așteaptă să fie răsfoite cu entuziasm.

Însă cei mai curioși și emoționați de aflarea misterului ce se ascundea în spatele ușilor sălilor de clasă erau boboceii. De aceea, învățătoarele celor cinci clase pregătitoare le-au pregătit câte o surpriză celor mici pe bancă, lucru care a făcut ca emoțiile puternice să se împrăștie ca prin minune și să zboare pe fereastra larg deschisă. Pe nesimțite, primele minute de școală au trecut, însă copiii nu vor uita magia clasei în care au intrat pentru prima dată.