ARIPICând spunem ,,Aripi’’ nu putem decât să ne gândim  la zbor, la aspiraţie, la libertate. Aşa ar putea fi definită  revista care reprezintă, din anul 1969 când a luat fiinţă, cartea de vizită a Şcolii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu’’ Piteşti. Dacă răsfoim în istoricul ei, vom vedea că este cea mai longevivă revistă şcolară din judeţ, iar premiile obţinute  ani la rând (premiul I la nivel judeţean, începând cu anul 2003 până în prezent, premiul Laureat la nivel naţional în cadrul Concursului Naţional de Reviste şi Publicaţii Scolare în 2002,2003, 2007,2017 precum și alte premii la nivel național și internațional),   sunt dovada valorii, a sufletului cuvintelor care au umplut paginile ei.

Ca orice publicaţie de prestigiu, apariţia acesteia a fost interzisă de regimul comunist pentru o scurtă perioadă, însă după 1990 şi-a reluat apariţia într-o ediţie nouă, purtând pe aripile cuvintelor spiritul jurnalistic şi  imaginaţia  creatoare a elevilor care au făcut parte din colectivul redacţional. Zborul literar al revistei ,,Aripi’’ a fost  susţinut peste ani de profesorii îndrumători ai redacţiei, începând cu Petru Stoicescu (fondatorul publicaţiei) şi continuând cu redactorii Elena Marin, Renata Alexe, Ionel Tuţă, până  la cei actuali-membrii catedrei de limba şi literatura română. Revista a avut onoarea de a găzdui în paginile ei învitaţi de seamă, jurnalişti,oameni de litere, iar de patru ani apare în condiţii grafice deosebite, inclusiv în varianta color pentru exemplarele de protocol.

Rezultatele obţinute, continuarea tradiţiei literare a şcolii noastre, marcarea momentului aniversării a 50 de ani de excelenţă în existenţă Şcolii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu’’ Pitești, reinventarea continuă adaptându-se cerinţelor de modernizare a publicaţiilor literare şcolare, sunt argumentul forte al ideii că ,,Aripi’’ ramâne cartea de vizită a instituţiei noastre şcolare.


Vă oferim mai jos posibilitatea de a citi revista în format electronic.


Aripi 101-102

Aripi 101-102

Aripi 99-100

Aripi 99-100

Aripi 97-98

Aripi 97-98

Aripi 95-96

Aripi 95-96

Aripi 93-94

Aripi 93-94

Aripi Jubileu

Aipi Jubileu


Supliment literar artistic al revistei ARIPI: