Școala are datoria de a transmite copiilor noștri valori adevărate, dincolo de timp și de contexte efemere: aceea a fi român, de a înțelege ce înseamnă istoria țării tale, formarea noastră ca neam. De aceea, sărbătorirea Zilei Naționale a României este un moment de mare bucurie pentru Școala Gimnaziala ,,Mihai Eminescu” și tradiția pe care am format-o, de a ieși cu toții în curtea școlii, de a sărbători împreună, de a asculta înfiorați glasuri de copii cântând cu adevărat, înțelegând ceea ce spun, a devenit un punct de referință al anilor ce trec, unul după altul. Așadar, și în acest an, în curtea interioară a școlii noastre s-au auzit 1500 de glasuri cântând: ,,Un cântec istoric, bătrân ca Unirea/Voi compatrioți ascultați!”
Voci clare, unite „în cuget și-n simțiri”, ale tuturor elevilor și tuturor cadrelor didactice ale școlii, cu fiecare notă și cu fiecare vers al cântecului „Treceți, batalioane române, Carpații!”, au adus la viață spiritul acestei nații. Acest mănunchi de copii din curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești este o metaforă a viitorului. Copiii aceștia nu învață doar din cărți despre istorie, ci o trăiesc și o simt în fiecare mișcare și în fiecare notă muzicală. Dansul plin de efervescență a animat culorile tricolorului, dând viață unui tumult de culoare, de muzică și de energie tinerească. Pentru minute bune, sufletele copiilor, ale mentorilor și ale privitorilor s-au colorat în trei culori: roșu, galben și albastru. Priviți-i și ascultați-i pentru a fi alintați cu un cânt al istoriei, al datoriei, al adevărului!
Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, cu ochii strălucind de emoție și cu inimile pline de entuziasm, au transpus în versuri și în acorduri muzicale sentimentele lor de dragoste și de mândrie națională. Dragostea de țară a fost exprimată prin vocea coralei „Eminescu” sub îndrumarea prof. Iancu Nicolae. Micii patrioți ne-au reamintit despre originea și despre formarea poporului român, despre sângele vărsat de eroii neamului și ne-au transmis îndemnul de a nu uita sacrificiul strămoșilor. Priviți-i și ascultați-i pentru a fi alintați cu un cânt al istoriei, al datoriei, al adevărului!
Mulțumim cadrelor didactice, elevilor și părinților că ne-au susținut organizarea acestui moment grandios cu adevărat! La mulți ani, România!