26 septembrie – Ziua Europeană a Limbilor

Cei 800 de milioane de locuitori din 47 de State membre ale Consiliului Europei sunt invitați să învețe mai multe limbi, la orice vârstă, atât la școală, cât și în afara ei. Convins că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și că este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului, Consiliul Europei încurajează plurilingvismul în Europa.

La inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001.


Respectând tradiţia, elevii Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” au sărbătorit ziua de 26 septembrie 2018 prin promovarea diversităţii culturale şi lingvistice a Europei. Cântecele şi poeziile  în limba engleză au fost un bun prilej ca elevii de la ciclul primar să îşi exerseze cunoştinţele într-o atmosferă veselă şi relaxantă. Elevii de la clasele gimnaziale au realizat o călătorie în Europa, prin desene, postere, afişe, prezentări power point, au învăţat idiomuri în limba engleză şi în limba franceză, au participat la un concurs de cultură generală, în cadrul orelor de limbi moderne, precum şi la orele de consiliere şi orientare. Chipurile încântate şi voioase ale elevilor noştri, entuziasmul pentru cunoaşterea limbilor străine, precum şi lucrările minunate ce au ieşit din mâinile lor stau mărturie că activităţile noastre au avut succes.Să sărbătorim împreună Ziua Europeană a Limbilor!

Let’s celebrate European Day of Languages together!

Célébrons ensemble la Journée européenne des langues!

Csináljuk együtt a Nyelvek Európai Napját!

La oss feire European Day of Languages sammen!

Lasst uns gemeinsam den Europäischen Tag der Sprachen feiern!

¡Celebremos juntos el Día Europeo de las Lenguas!

Lad os fejre den europæiske sprogdag sammen!

Le të festojmë së bashku Ditën Evropiane të Gjuhëve!

Slavimo Europski dan jezika zajedno!

Да славимо Европски дан језика заједно!