55 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești

15 Ianuarie reprezintă pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” un moment esențial, când toți elevii și toți dascălii sărbătoresc  Ziua Școlii, odată cu ziua poetului național Mihai Eminescu, căruia îi purtăm numele cu mândrie și cu respect. Anul acesta, școala noastră împlinește 55 de ani de la înființare și, pentru prima dată, nu suntem împreună în amfiteatrul Mihai Eminescu, neîncăpător și plin de viață în anii trecuți. Lipsesc tuturor atmosfera de sărbătoare, cântecele corului școlii, dansurile, poeziile, premiile de la concursul de creație plastică și literară.

Dar spiritul școlii, talentul și dragostea pentru frumos nu pot fi împiedicate să se manifeste de distanța fizică! Cu gândul la Eminescu, la școala lor, la clasa lor, la profesori și la colegi, dragii noștri elevi au scris, au desenat, au creat și au dovedit că sunt însuflețiți de valori înalte: ideal, puritate, creație.

Lucrările copiilor inspirate de Ziua Școlii arată cu prisosință că școala e mai mult decât o clădire, e parte vitală a existenței tuturor, e o familie pe care o porți în suflet oriunde te afli și că Eminescu nu e doar un nume pentru noi, el e ,,stea fixă” care „luminează întregul cer al nației”. (Zoe Dumitrescu-Bușulenga)

Iată, mai jos, o mică selecție a acestor lucrări