A apărut numărul 34-35 al revistei ALPHA

Vă anunțăm cu bucurie că a ieşit de la tipar nr. 34-35 al revistei ştiinţifice şcolare ALPHA!

Fiecare număr nou al revistei este o provocare pentru elevii noştri şi o mare mândrie pentru noi, deoarece avem prilejul să vedem şi să vă arătăm interesul din ce în ce mai mare al acestora pentru ştiinţe, un pas important pentru o carieră STEM, poate, în viitor. Alături de băieţi, tot mai multe fete dovedesc aplecare spre partea practică a studierii ştiinţelor, lucru ce constituie o plăcere, poate chiar un hobby pentru o parte dintre ei, după cum veţi afla din mărturisirile lor.

Anul 2020 a fost Anul Internaţional al Sănătăţii Plantelor, lucru evidenţiat de articolele elevilor, un loc de cinste ocupând Floarea de Colţ, alături de locuri minunate ale ţării noastre ce se regăsesc descrise în „Măreţia Naturii” și în „Maramureș, țară de legendă”.

Un concept al educaţiei moderne, prezentat şi în numerele anterioare ale revistei noastre, interdisciplinaritatea, este exemplificat prin Proiectul educaţional internaţional WiSTEM2D şi Proiectul eTwinning cu titlul „Water is Health, Save Your Health!”. Vom învăţa de aici cum să îmbinăm utilul cu frumosul, cum să utilizăm judicios materialele refolosibile, cum să fim prietenoşi cu natura, dar şi cum să ne păstrăm sănătatea bând apă în mod corect.

Cercetarea este şi ea la înălţime. Vom afla despre ultimul model de reactor de cercetare din generația a IV-a, ALFRED (Advanced Lead Fast Reactor European Demonstrator), ce va fi construit și va funcționa la Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti (RATEN ICN) din Colibași-Mioveni, Argeș. De asemenea, vă invităm să vizităm împreună Space Adventure, o expoziție itinerantă creată de către United States Space & Rocket Center și NASA Visitor Center, ce s-a desfășurat în București, în perioada 6 iulie – 15 octombrie 2019, la Romexpo.

Revista noastră nu îşi uită obiceiul de a aprecia munca extraşcolară a elevilor noştri, punând în evidenţă o parte a activităţilor lor, precum monitorizarea apei de la izvorul din apropierea şcolii, dar și  atelierul de lucru cu un antreprenor de succes – De la vis la realitate – în cadrul campaniei “Meseria face diferenţa”.

Lectură plăcută și succes în noul an!