Elev al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești premiat la Palatul Elisabeta din București



Elevul școlii noastre Emanuel Mazăre a participat vineri, 08.07.2019, la festivitatea de premiere a Concursului Internațional de creație originală „Basmele Reginei Maria”, unde a fost premiat și felicitat de Alteța Sa Regală Principele Radu pentru premiul obținut la acest concurs de creație artisitică, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.



Aflat la a XIV-a ediție, concursul are ca obiectiv dezvoltarea simțului artistic al elevilor, a pasiunii pentru artă și pentru frumos, dar și a sentimentului de patriotism și de dragoste față de trecutul poporului nostru, de recunoaștere a valorilor sale fundamentale. Anul acesta, competiția elevilor artiști a înregistrat un adevărat record, cu 1750 de participanți la cele trei secțiuni ale sale: creație artistică (basm și jurnal), creație digitală și creație plastică. Participanții provin din 10 țări din Europa și din Asia și din 32 de județe ale țării.



            Primiți la Palatul Elisabeta din capitală, elevii au fost ei înșiși personaje de poveste, lăsându-se cuprinși de farmecul trecutului și al nobleței prin vizita unui spațiu încărcat de istorie și de eleganță și au primit cu emoție premiile oferite de Alteța Sa Regală Principele Radu. Acesta le-a vorbit copiilor despre bucuria de a vedea crescând florile ale creației, an de an, prin efortul organizatorilor și al Palatului Copiilor din Craiova.



La o vârstă fragedă, elevul clasei a VI-a E, olimpicul naţional la matematică Emanuel Mazăre, aduce din nou mândrie școlii noastre prin premiul al III-lea obținut la secțiunea de creație literară, basme, la acest concurs internaţional. Emoția momentului a fost încunată de o supriză: alături de diplomă, Emanuel a primit și volumul „A fost odată ca niciodată…” care cuprinde cele mai bune creații ale elevilor, printre care și-a descoperit cu bucurie basmul său, „Fiul cel olog și apa fermecată”. Iată că Emanuel împlinește ceea ce spunea într-un interviu poetul matematician al literaturii române, Ion Barbu: „Oricât ar părea de contradictorii aceşti doi termeni la prima vedere, există undeva, în domeniul înalt al geometriei, un loc luminos unde se întâlneşte cu poezia.”



Mazăre_Emanuel_Fiulcelologșiapafermecată_Tănăsescu_I