A apărut ALPHA, nr. 31/2018

A ieşit de la tipar nr. 31 al revistei ştiinţifice şcolare ALPHA!
Am păstrat obiceiul de a celebra evenimentele importante, deci acest număr al revistei debutează cu un amplu articol despre DACIA, brand-ul autohton ce a împlinit în 2018 50 de ani. Acest articol inaugurează o secţiune nouă INGINERIE, pe care am introdus-o având în vedere afilierea la educaţia STEM (un acronim de la Science, Technology, Engineering şi Mathematics, care se traduc prin Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică)! Am descris aspecte ale acestei abordări, prezentându-vă şi proiectul eTwinning „STEM for a wonderful FUTURE!”, ce are printre obiective şi pe acela de a încuraja fetele din gimnaziu să studieze discipline ştiinţifice. De aceea, am pus în prim-plan realizările femeilor cutezătoare din România care au deschis calea pentru generaţiile următoare de specialiste în domeniul STEM, dar nu am omis să evidenţiem şi alte cariere de succes, prezentând cititorilor noştri câţiva deţinători ai Premiului Nobel, precum şi evenimente ştiinţifice de actualitate.
Revista Alpha a dorit să popularizeze frumusețiile peisajelor, obiceiurilor, a tradițiilor și a localităților din România, toate acestea fiind surprinse în fotografii minunate de către entuziaştii elevi ai şcolii noastre! Toate aceste comori naturale trebuie cunoscute, apreciate, dar şi păstrate. Astfel, nu am uitat să abordăm nici în acest număr tematica ecologică. Aşa cum nu uităm să promovăm, aşa cum este şi normal, elevii isteţi ai şcolii!
În anul şcolar anterior, am avut bucuria ca revista noastră să fie apreciată atât la nivel naţional, obţinând Diploma Laureat la Concursul Naţional al Revistelor Școlare, cât şi la nivel european în cadrul „23rd Science Projects Workshop at the Future Classroom Lab of European Schoolnet”, în Bruxelles, Belgia, unde activitatea depusă în STEM Discovery Week 2018 de către colectivul redacţional a fost premiată de SCIENTIX.
Puteţi afla mai mult despre toate acestea, răsfoind noul număr al revistei!