Ziua porților deschise, 06.03.2019

În data de 06.03.2019, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” s-a desfășurat „Ziua porților deschise”, activitate de promovare a ofertei educaționale a școlii inclusă în calendarul înscrierii elevilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020.

Între orele 10-12, culoarele școlii au fost pline de copii emoționați care au pășit cu mare curiozitate în viitoarea lor școală, însoțiți de părinții lor sau de doamnele educatoare de la Grădinița „Așchiuță” Pitești și de la Grădinița „Castelul Magic” Pitești. După ce au fost primiți în Amfiteatrul „Mihai Eminescu” și au aflat informații despre dotările școlii, despre programul elevilor și despre activitățile educative ale școlii, copiii au pornit într-o călătorie curajoasă către nou, vizitând clasele pregătitoare actuale. Au fost primiți cu surprize, cântec și bucurie de către viitorii lor colegi, care le-au urat Bine ați venit la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești!

Astăzi a fost o zi cu totul deosebită. Ziua de 6 martie 2019, Ziua Porților Deschise la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești, școala mea de suflet, a însemnat mult pentru surioara mea, care urmează să devină școlăriță începând cu acest an.
Încă de la intrarea pe porțile școlii, micuții păreau entuziasmați, pentru că aici, începând din toamnă, își vor petrece următorii ani din viață.
Odată ajunse în școală, am fost întâmpinate de doamna director adjunct și de cadrele didactice pentru învățământul primar, care ne-au urat „Bun venit!” și ne-au îndrumat spre sala unde se va desfășura prezentarea.
Din câte am observat, pe fețele părinților se prelingeau ușor lacrimi de bucurie, dar și de tristețe, căci copilașii lor se vor maturiza, de acum încolo, pe zi ce trece.
Am fost foarte emoționate amândouă, dar toată această emoție a trecut atunci când au apărut doamnele învățătoare, stelele călăuzitoare ale copiilor pentru următorii cinci ani.
Un zâmbet larg și plin de căldură s-a văzut atât pe fața surioarei mele, cât și pe a doamnei învățătoare. A fost un moment de intensă emoție și bucurie, un moment în care, pe chipul ei, parcă a apărut o rază de lumină și, dintr-o dată, toate emoțiile de la început nu mai existau, dispăruseră cu totul.
După prezentarea care a avut loc în sala de festivități a școlii, o sală mare, primitoare și frumos aranjată, am fost invitați să vedem toate clasele pregătitoare, dotările care există în fiecare clasă, atmosfera plăcută și destinsă în care se desfășoară toate activitățile, lucrurile frumoase și interesante pe care copiii le vor face împreună cu viitorii lor dascăli.
Părinții păreau mai emoționați decât micile lor comori, care, spre deosebire de ei, erau mult mai degajați și dornici de a învăța, de a-și dezvolta personalitatea și de a le fi descoperite abilitățile.
Ziua Porților Deschise a constituit un prilej atât pentru părinți, cât și pentru copii și învățători de a asista la introducerea copiilor în învățământul primar.

Andra CUMPENAȘU, clasa a VII-a C