Bogdan Suceavă, oaspetele Școlii Mihai Eminescu PiteștiMatematicianul și scriitorul Bogdan Suceavă revine acasă, la Pitești, în data de 30 iunie 2023, la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, cu participare la Conferința de Problemistică și Didactică Matematică, conferință satelit a celui de-al X-lea Congres al Matematicienilor Români co-organizat de Institutul de Matematică ,,Simion Stoilow” al Academiei Române în perioada 30 iunie – 5 iulie la Universitatea din Pitești.

Titlu expunerii la eveniment este ,,De la tradiția Gazetei matematice la Cercul de matematică de la California State University, Fullerton: reflecții personale”.

Cu acest prilej, Prof. Dr. Bogdan Suceavă ne va vorbi despre Tradiția ,,Gazetei Matematice” ce poate constitui punctul de plecare a unor experiențe formative valoroase, demne de interes oriunde în lume. Pornind de la o serie de probleme elementare, majoritatea provenind din ,,Gazeta matematică”, va arăta cum ele pot inspira o experiență utilă deopotrivă elevilor, studenților și profesorilor. Va evoca contribuțiile unor autori de probleme excepționale, așa cum au fost Laurențiu Panaitopol și Liviu Pîrșan, și va discuta ce însemnă o problemă interesantă.

Bogdan Suceavă (n. 1969, Curtea de Argeș) a studiat matematica la Universitatea din București și la Michigan State University, SUA, unde și-a susținut doctoratul în 2002, sub conducerea Prof. Dr. Bang-Yen Chen. În prezent este profesor universitar la California State University, Fullerton, SUA. A primit premiul Polya din partea Mathematical Association of America, în 2020, pentru o lucrare scrisă alături de A. Glesser, M. Rathbun și I.M. Serrano, lucrare inspirată din opera lui Gheorghe Țițeica și Dan Barbilian. Este autor a peste 80 de lucrări de matematică și a 19 volume de literatură, cel mai recent dintre ele fiind monografia ,,Adâncul acestei calme creste. Programul de la Erlangen și poetica Jocului secund“, Editura Polirom, 2022, dedicată operei lui Dan Barbilian.