Ciprian Manolescu revine la Școala Mihai Eminescu PiteștiMatematicianul Ciprian Manolescu revine acasă, la Pitești, cu ocazia lucrărilor celui de-al X-lea Congres al Matematicienilor Români (CMR), co-organizat de Institutul de Matematică ,,Simion Stoilow” al Academiei Române, în perioada 30 iunie – 5 Iulie 2023, la Universitatea din Pitești.

Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești anunță, cu mândrie,  că la data de 30 iunie 2023, Ciprian Manolescu va fi prezent la sediul instituției de învățământ din Pitești, Str. Tineretului, nr. 4, unde a absolvit studiile gimnaziale, (prof. de matematică Marin Bondoc), cu ocazia deschiderii Conferinței Naționale de Problemistică și Didactică Matematică, conferință satelit a CMR.

Prof. Dr. Ciprian Manolescu (University of Stanford, SUA) este un cercetător de renume mondial, este laureat al EMS Prize în 2012 oferit de European Mathematical Society și al Moore Prize în 2019 de la American Mathematical Society. 

În contextul co-organizării Conferintei de Problemistică și Didactică Matematică de către Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), menționǎm cǎ Ciprian Manolescu este singurul câștigǎtor al medaliei de aur obținute la Olimpiada Internațională de Matematicǎ (OIM) care a reușit trei punctaje maxime (în 1995, 1996 şi 1997) din toatǎ istoria OIM. El a concurat pentru România, în acea perioada fiind elev al Colegiului Național “Ion C. Bratianu” din Pitești (prof. de matematică Ștefan Alexe).Aducem în discutie premiul EMS deoarece a doua zi, pe 1 iulie, în Pitești, se desfășoară prima Conferință Balcanică de Matematică (BMC), o conferință regională, co-organizată de European Mathematical Society. România a fost prima țară care a organizat OIM și iată că este iarăși prima țară care organizează BMC.

După încheierea lucrărilor CMR, pe 6 iulie 2023, Ciprian Manolescu va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universității din București (UB) în Sala Senatului UB (ora 12.00) și în aceeași zi va susține Conferința Anuală ,,David Emmanuel” în Aula Academiei Române, Calea Victoriei 125, București (ora 16.30).