Emanuel Mazăre, clasa a V-a E – Premiul III și Medalie de aur – la faza finală a Olimpiadei Naționale de Matematică, 22-26 aprilie 2019, Deva – HunedoaraCa în fiecare an, la mijloc de anotimp al renașterii la viață, peste 700 de elevi și 200 de cadre didactice de specialitate, participă la spectacolul național al matematicii, faza finală a Olimpiadei Naționale de Matematică.

Organizată în parteneriat între Ministerul Educației Naționale și Societatea de Științe Matematice din România, ediția din acest an, a LXX-a, a fost găzduită de Hunedoara și Deva și s-a bucurat de implicarea totală a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a autorităților locale precum și a numeroși sponsori.

Au fost zile minunate, un regal al excelenței în matematică, al minților sclipitoare, deschise și inventive. Clipe care încununează eforturi, muncă și sacrificii, parcurgerea cu succes a tuturor etapelor competiției (pe școală, pe localitate, pe județ / municipiul București)

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, a fost reprezentata în această fază finală a competiției de doi elevi:

Emanuel Mazăre, clasa a V-a E, calificat consecință clasării pe loc I la faza județeană Argeș, clasa a V-a, a Olimpiadei Naționale de Matematică

Robert Ștefan Rădulescu, clasa a VIII-a B, calificat consecință clasării pe locul I la faza județeană Argeș, clasa a VIII-a , a Olimpiadei Naționale de Matematică


După mulți ani, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, obține un premiu (Premiul III) și o medalie de aur la această titrată competiție de top a matematicii, prin Emanuel Mazăre, la clasa a V-a, profesor îndrumător Marian Haiducu. O consecință a talentului matematic cu care a fost înzestrat acest copil, a muncii continue, a dorinței de a face performanță.


Nu uitați să vă prețuiți profesorii care, cu dragoste, competență și pasiune, vă sprijină să vă folosiți la maximum talentul și inteligența! (Prof. univ. dr. Radu Gologan, Președintele Societății de Științe Matematice din România)