Emanuel Mazăre participă pentru a doua oară la Olimpiada Balcanică de Matematică


Argeșul are un nou motiv de mândrie, deoarece elevul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Pitești, Emanuel Mazăre, coordonat de profesorul Marian Haiducu, s-a calificat pentru al doilea an, consecutiv, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2022).


Societatea de Stiințe Matematice din România a făcut astăzi publice rezultatele finale ale celor patru baraje de selecție a lotului olimpic al României, alcătuit din șase elevi, ce va reprezenta țara noastră la a 26-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2022), ediție organizată în acest an, în perioada 28 iunie – 3 iulie, de Bosnia și Herțegovina, la Sarajevo.



În urma rezultatelor la Olimpiada Națională de Matematică, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești a avut doi elevi participanți la baraje, coordonați de Marian Haiducu, care au trecut succesiv prin lotul lărgit și, respectiv, restrâns. Aceștia au dat probă după probă, demonstrând tărie de caracter, concentrare, ambiție, dar mai ales acea chemare către lumina cunoașterii pe care doar cei aleși o au. 



Mazăre Emanuel se califică, pentru al doilea an consecutiv, în lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, competiția de nivel maxim la care poate avea acces un elev de gimnaziu, pe matematică, la nivel internațional. Emanuel are de apărat medalia de aur obținută la ediția precedentă JBMO 2021, organizată de Republica Moldova. Îi dorim succes lui Emanuel, ROM 5 în acest an, și îl urmăm cu gândul, dornici să-i transmitem respectul nostru pentru munca lui, pentru ceea ce este.



Marghidan David, locul 1 pe România la Olimpiada Națională de Matematică, la clasa a VII-a, se clasează în urma barajelor pe un onorant loc 8, într-un clasament în care au concurat toți cei de clase a VII-a, a VIII-a și a IX-a, care îndeplinesc condiția de vârstă pentru participarea la nivel de juniori. Rezultatul lui David este nemaipomenit, în condițiile de concurenței cu elevi foarte valoroși, cu experiență anterioară la nivel competițional internațional. Cu siguranță anul viitor David se va impune și va face parte din lotul României.


Generațiile tinere au reprezentanți puternici, geniali, care le vor duce către noi orizonturi, iar noi, cei de azi, trebuie să-i susținem! Argeșul este o forță în învățământul românesc și ar fi momentul să evidențiem această componentă ținută în umbră timp de generații întregi.


Echipa Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești le mulțumește celor doi elevi pentru prestanța extraordinară la acest nivel competițional și le dorește succes în tot ceea ce își propun în domeniul excelenței în matematică.


Felicitări!