Forțele Navale Române la Școala Mihai Eminescu Pitești

În perioada 17-20 februarie 2020, peste 2.000 de elevi din județul Argeș, s-au întâlnit cu marinarii militari, care le-au prezentat ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ de marină.

În plus față de interacțiunea cu elevii argeșeni, delegația Forțelor Navale Române a avut planificate, în Pitești, și două evenimente la care au invitatat populația civilă. Luni, 17 februarie, la Centrul Cultural din municipiu, între orele 17.00-18.00, s-a desfășurat vernisajul expoziției de pictură cu tematică marină „Marea în culori” (invitați sunt pictorii Alexandru Ghinea, Niculae Găgeanu și Andrei Pennazio), iar, în intervalul orar 18.30-20.00, la VIVO Mall Pitești, a fost marcată Ziua actelor de bunătate, prin organizarea expoziției interactive „Aducem marea mai aproape de tine!”, la care au fost prezentate elemente de tehnică de scufundare, machete de nave și materiale de Marină și s-au derulat ateliere interactive de confecționat diferite împletituri și lucrări marinărești.

Scafandrii, infanteriștii marini, militarii de la bordul navelor de luptă, studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, precum și cei ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” au efectua escale în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din localitățile Curtea de Argeș (marți, 18 februarie, la Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” și Școala Gimnazială „Regina Maria”), Mioveni (miercuri, 19 februarie, la Liceul Teoretic „Lucia Zamfirescu” și Școala Gimnazială „George Topârceanu”), Țițești (miercuri, 19 februarie, la Școala Generală „I.C. Lăzărescu”) și Pitești (joi, 20 februarie, la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Colegiul Național „I.C. Brătianu”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Mircea Eliade”).

Marinarii militari au desfășurat, în județul Argeș, și o serie de acțiuni umanitare și de voluntariat, au adus un zâmbet și o mângâiere, unui grup de copii instituționalizați într-un centru de plasament și unui grup alcătuit din 200 de persoane vârstnice din două centre de îngrijire și asistență, cu sprijinul unor agenți economici și al unor ONG-uri. 

Le dorim SUCCES în carieră, tuturor celor ce aleg cariera militară!

Sursa: https://www.navy.ro/