Lecții de pregătire pentru Examenele Naționale


În contextul în care activitatea unităţilor de învăţământ din România a fost suspendată în urma crizei declanşate de pandemie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, în colaborare cu postul local de televiziune Curier TV, vine în sprijinul elevilor argeşeni din clasele terminale, prin proiectul TE AJUTĂM SĂ ÎNVEȚI! STAI ACASĂ!, inițiat la nivelul I.Ş.J. Argeş.

Astfel, în fiecare săptămână, prin intermediul postului TV mai sus menţionat, în zilele de miercuri şi vineri, în intervalul orar 18.00-20.00, elevilor din clasele a VIII-a, respectiv a XII-a/a XIII-a le vor fi prezentate, de către profesori argeşeni, lecţii din cadrul disciplinelor specifice de examen: limba şi literatura română şi matematică.

Programul lecţiilor va fi următorul:
-miercuri: 18.00-19.00, limba şi literatura română (pentru clasa a VIII-a);
19.00-20.00, matematică (pentru clasa a VIII-a);
-vineri: 18.00-19.00, limba şi literatura română (pentru bacalaureat);
19.00-20.00, matematică (pentru bacalaureat).

Prin această iniţiativă, în completarea celorlalte alternative didactice utilizate la nivelul unităţilor şcolare, se dorește o abordare unitară în continuarea pregătirii elevilor pentru examenele naţionale, prin parcurgerea conţinuturilor şi fixarea acestora. De asemenea, având în vedere intervalul orar anunțat, se oferă posibilitatea implicării active a părinților.