Olimpiada Națională Gazeta Matematică

Universitatea din Pitești, ca partener al Societății de Științe Matematice din România (S.S.M.R.), a fost astăzi gazdă a fazei finale (etapa a III-a) a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică (O.N.G.M.), ediția 2021.Într-o organizare exemplară a Filialei Argeș a S.S.M.R., în centrul de concurs numărul 9 (Universitatea din Pitești) au susținut proba finală elevi ai claselor VII-XII calificați din județele Argeș, Vâlcea și Teleorman.

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” are doi elevi calificați care participă la această etapă finală, Emanuel Mazăre și Mario Stan, ambii din clasa a VII-a, cărora le ținem pumnii și de la care așteptăm rezultate deosebite.Evaluarea lucrărilor se va face on-line, la nivelul Societății de Științe Matematice din România, iar primele rezultate vor fi publicate după data de 27 aprilie 2021.

În urma rezultatelor de la faza finală a O.N.G.M. se vor stabili și elevii calificați la probele de baraj (juniori și seniori) pentru Olimpiada Internațională și Balcaniada de Matematică (aproximativ 30-40 de elevi din clasele IX-XII și circa 20-25 de elevi din clasele VII-VIII)