Aur si Bronz pentru Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești la Olimpiada Națională de Matematică

Ca în fiecare an, la mijloc de anotimp al renașterii la viață, aproximativ 600 de elevi din clasele VII-XII, participă la spectacolul național al matematicii, faza finală a Olimpiadei Naționale de Matematică.

Organizată în acest an de Societatea de Științe Matematice din România,, etapa finală a ediției a LXXI-a, a fost găzduită de centre universitare de prestigiu din țară, printre care si Universitatea din Pitești.

Au fost emoții, un regal al excelenței în matematică, al minților sclipitoare, deschise și inventive. Clipe care încununează eforturi, muncă și sacrificii, parcurgerea cu succes a celor trei etape din acest an ale competiției.

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, a fost reprezentata în această fază finală a competiției de doi elevi: Emanuel Mazăre și Mario Stan, ambii din clasa a VII-a E.


După mulți ani, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești are două medalii (aurEmanuel Mazăre și bronzMario Stan) la această competiție de top a matematicii la nivel național. Elevul Emanuel Mazăre, a fost selectat pentru proba de baraj în vederea constituirii lotului de juniori al României, ce se va susține la Universitatea din București în data de 15 mai 2021.


Rezultatele complete ale competiției sunt disponibile accesând https://ssmr.ro/onm2021 .