Proiect Kidsano

Kidsano Pitesti este un proiect gratuit pentru comunitate, susținut financiar și din fonduri europene. Părinții și copiii, prin aderarea la pagina Kidsano Pitesti, vor beneficia de informații utile cu privire la tot ce înseamnă servicii sportive pentru copii și vor putea testa gratuit încadrul bazelor sportive, cu antrenorii aferenți, sporturil ealese. Sportul se înțelege doar prin practică! Micuții au șansa să exploreze efectiv diferite ramuri de sport și să iadecizia potrivită.

În etapa contemporană în țara noastră se remarcă declinul activităților fizice. Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă. Prin urmare, obezitatea la copil este recunoscută la ora actuală drept o importantă problemă de sănătate publică și acest lucru a fost întărit de prevalența în creștere a obezității la adult, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare.

Obezitatea este o problemă serioasă de sănătate publică deoarece crește riscul unor boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială, bolile coronariene, anumite forme de cancer etc. În unele cazuri apar chiar și probleme psihologice. Pentru societate în ansamblul ei, ea are costuri directe și indirecte ce împovărează sistemul de sănătate și resursele sociale.

Educatia fizică și sportul optimizează potențialul fizic și biologic al copiilor, stimulând direct dezvoltrea fizică, morfo-funcțională și a personalității umane sub toate laturile sale, contribuie la o viață socială activă, reprezentând o bună oportunitate de întalnire cu alte persoane, de a realiza noi prietenii.

Copiii din societatea contemporană sunt din ce în ce mai influențați de dependențe nocive în detrimentul unei dezvoltări armonioase și sănătoase. Aceştia petrec din ce în ce mai mult timp în fața calculatoarelor, comunică real din ce în ce mai puțin, cad ușor pradă unor vicii precum drogurile, alcoolul, tutunul, au o viață dezordonată și uită să lupte pentru adevaratele valori umane. O potențială cale de ameliorarea a cestor aspecte o reprezintă mișcarea fizică. Politicile europene precum și cele din România reclamă insuficienta abordare a fenomenului sportiv și a mișcării, ca preocupare continuă curicculară și extracuriculară la nivelul elevilor de toate vârstele.

Scopul proiectului constă în elaborarea unei platforme online, de informare, educare și motivare a părinților și a copiilor să practice sportul (website și pagină de Facebook), precum și de organizare a unor evenimente sportive gratuite, unde consumatorul de sport interacționează direct cu ofertantul de servicii sportive.

Obiectivele principale ale proiectului vizează inovarea socială printr-o activitate de marketing științifică, care va reprezenta liantul dintre mediul social, sport și mediul economic în Pitești, identificarea copiilor talentați dar defavorizați și sprijinirea lor în activitățile sportive prin sponsorizări sau investiții de lungă durată de către mediul economic.