Proiectul eTwinning – Tell Me What You Read!

Logo-ul echipei școlii noastre, realizat de prof. Lavinia Orășanu

„A fost odată ca niciodată……”

Astfel încep toate poveștile copilăriei, citite mai întâi de către părinți copiilor, apoi de doamna învățătoare copiilor și mai târziu citite de copiii înșiși sub îndrumarea profesorilor. Descoperim cu timpul că lectura devine unul dintre cele mai importante obiective pe care încercăm să le clădim în școală, ajutându-i pe elevii noștri să își dezvolte gândirea și să își modeleze sentimentele, asigurându-le suportul evoluției lor intelectuale, dar și oportunitatea integrării lor sociale.

Pornind de la dorința de a reda cărții rolul ei important în devenirea oricărui om, de a dezvolta capacitatea de exprimare a elevilor noștri, de a le stimula imaginația și creativitatea, precum și gândirea critică, am pornit în aventura unui proiect internațional alături de alte unități școlare din Portugalia, Turcia, România, Ucraina, Grecia, Georgia, Polonia, Macedonia, Spania, Armenia, Italia.

Inspirație – Frumusețe – Valoare – Fata babei și fata moșneagului prin ochii elevei Elena Bădescu – clasa a VII-a E

Proiectul “Tell Me What You Read!” intenționează să readucă sau să păstreze în atenția elevilor noștri gustul pentru lectură, împletit cu îmbunătățirea abilităților de utilizare a  noilor aplicații software și a comunicării în limba engleză. Elevii claselor a VII-a D și a VII-a E sunt ambasadorii culturii naționale române prin repovestiri și desene/imagini ce ilustrează literatura tradițională a copilăriei. Elevii noștri au făcut cunoscute valorile fundamentale promovate de poporul nostru de secole. Împreună cu partenerii noștri, încercăm să găsim rădăcinile comune, dar și ceea ce ne diferențiază, fără a ține cont de cultură și rasă: personaje, sentimente contradictorii, lupta între bine și rău, lecția de viață învățată. Alături de poveștile copilăriei, precum “Punguța cu doi bani” sau “Ursul păcălit de vulpe”, prezentate în manieră proprie în limba engleză, susținute de reprezentări plastice potrivite, elevii și profesorii implicați au realizat un poster, logo-ul proiectului, dar și felicitări pentru sărbătorile de iarnă. Cultura trece orice graniță și bucură deopotrivă pe fiecare dintre noi!

Poster – Spune-mi ce citești! – realizat de elevele Anastasia Buga și Andreea Popescu – clasa a VII-a D

Desfășurat pe parcursul anului școlar 2020 – 2021, acest proiect îi va ajuta pe elevi să își îmbogățească cunoștințele în diverse domenii de interes pentru vârsta lor, să își dezvolte și abilitățile de lucru în echipe în sistem online, dar și să învețe să promoveze toleranța, respectul și interculturalitatea.

După faptă și răsplată în basmul românesc – în viziunea elevei Elena Bădescu – clasa a VII-a E