CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH – noi mergem mai departe

Vă anunţăm că cea de a treia ediție a examenului Cambridge, în parteneriat cu British Council România – Key English Test for Schools – va fi organizată de către școala noastră  în data de 12 iunie 2021 – atât pentru elevii şcolii noastre, cât şi pentru cei ce provin din alte şcoli din judeţ.

Pregătiți pentru a face față cu brio, după cum ne-au obișnuit, candidaţii vor participa la 3 probe distincte:  proba de Speaking, proba de Reading şi Writing, proba de Listening, după formatul cel nou – acestea cuprinzând o serie variată de itemi de evaluare a cunoştinţelor generale de limba engleză, dar şi specifice unor teme de interes pentru vârsta elevilor de gimnaziu. Acest examen vine în sprijinul elevilor care doresc să îşi dezvolte competenţele lingvistice şi care conştientizează nevoia verificării acestora într-un cadru diferit, în afara clasei şi cu examinatori externi.

 În urma promovării acestui examen, certificatul dobândit reprezintă atât recunoaşterea internaţională a cunoştintelor elevilor, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL), precum şi oportunitatea de a accesa o clasă cu profil bilingv la admiterea în liceu.

British Council Romania ne pune la dispoziție gratuit o serie de materiale foarte utile, cu scopul pregătirii suplimentare în vederea participării la examen. Puteți găsi aici modele de teste pentru toate tipurile de probe, formatul examenului, precum și teste online:

În vederea înscrierii la examenul din data de 12 iunie 2021, vă aşteptăm la sediul instituției noastre de învățământ, în perioada 15 martie 2021 – 20 aprilie 2021, sau vă rugăm să ne scrieți pe adresa de email examene.cambridge@scoala11.eu