Săptămâna meseriilor

Argument

”Meseria, brățară de aur” este proverb pe care cei mai mulți dintre copii îl aud  de pe buzele celor mari încă de la o vârstă fragedă.

Acest proverb îi motivează pe cei mici să afle mai multe depre profesiile celor mari, profesii pe care vor ajunge să practice  ani mai târziu, când vor fi adulți. Profesiile  adulţilor reprezintă o temă fascinantă pentru copii datorită curiozităţii pe care  o au faţă de munca părinţilor, rezultatele acesteia şi beneficiile ei în plan personal şi social. Aceștia transpun în jocurile lor aspecte specifice diferitelor profesii sau meserii şi prin imitaţie dezvoltă relaţii de colaborare, comunicare, socializare.

Eveniment de deschidere

Având în vedere dorinţa exprimată de preșcolari, ne-am propus demararea unui proiect tematic pe care l-am intitulat ”Harnic, cinstit și bun”, proiect derulat pe o perioadă de două săptămâni.

Astfel, preșcolarii de la cele două grupe de la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” au  desfășurat săptămâna aceasta tema ”Meserii îndrăgite de copii”. Copiii au descoperit paleta variată a meseriilor, a profesiilor, activități specifice ale acestora, răsplata cuvenită, efortul depus, satisfacții.

Pentru ca activitățile propuse să fie realizate într-un mod cât mai eficient, ne-am bucurat de prezența și sprijinul unor specialiști, fiecare dintre ei  împărtășind celor mici din experiența profesiei sale.

Activități desfășurate

Marți, 7 februarie – tema zilei ”Pompierul ne învață despre curaj”

Miercuri, 8 februarie-tema zilei ”Masterchef la grădiniță”

Joi, 9 februarie-tema zilei ”Medicul veterinar, prietenul animalelor”

Vineri, 10 februarie-tema zilei ”Polițistul, prietenul copiilor”