Campania de colectare selectivă ,,Olimpiada deşeurilor”, Ediţia 2018-2019


Campania de conştientizare în domeniul colectării selective, Olimpiada deşeurilor, ediţia 2018-2019, este implementată de CCR și se desfăşoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Inspectoratului Școlar Județean Argeș, ca în fiecare an și în Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești.


Principalul obiectiv al campaniei îl constituie informarea și conștientizarea privind importanța colectării separate de deşeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).și deșeurilor de tip acumulatori și baterii (DAB) în rândul elevilor și al cadrelor didactice.

În perioada ianuarie-februarie 2019, elevii școlii noastre au dus o companie susținută de colectare a deșeurilor electrice. În toată această perioadă, ei s-au mobilizat exemplar și au reușit să convingă părinții, rudele, vecinii să nu se debaraseze de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) aruncându-le la întâmplare, promițându-le că le vor aduce la școală și apoi vor fi predate, centralizat, firmelor specializate.
Apoi, cu mic cu mare, cu „tolba” plină și foarte veseli, au început să aducă baterii, becuri, calculatoare, televizoare, veioze defecte etc., umplând până la refuz spațiile destinate. Astfel, au reușit să strângă și să predea 217 kg baterii, 930 kg deșeuri electrice și 50 kg becuri.

Pentru aceasta, le mulțumim! Efortul lor este răsplătit cu premii , însă, cea mai mare răsplată este aceea că au reușit să mobilizeze mulți oameni în dorința de a face o planetă mai curată.

La finalul campaniei de colectare, în data de 22.03.2019, reprezentanții CCR au fost prezenți în unitatea noastră de învățământ și au acordat premii pentru copiii din clasele/grupele care au strâns cele mai mari cantităţi de deşeuri de tip acumulatori şi baterii, precum şi premii pentru copiii din clasele/grupele care au strâns cele mai mari cantităţi de de deşeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).