Ziua Mondială a Apei – 22 martie 2019Ziua Mondială a Apei se celebrează, începând cu 1993, în fiecare zi de 22 martie, în vederea conştientizării măsurilor privind problematica curentă sau viitoare a apei – resursă naturală crucială pentru viaţă şi sănătate pe planeta noastră.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei a fost Apa este un drept universal. Aceasta și-a propus să analizeze modul prin care protejând natura putem depăşi dificultăţile legate de apă în secolul XXI. Întrucât ecosistemele deteriorate afectează în prezent cantitatea şi calitatea apei necesare consumului uman, scopul Zilei Mondiale a Apei 2019 este de reducere a poluării mediului natural implicat esenţial în calitatea apei.

Cu ocazia acestei zile, S.C. Apă-Canal 2000 S.A. Pitești a organizat în cadrul Programului educaţional Piky, Concursul de fotografie ,,Apă pentru toți”, la care au participat 16 elevi ai şcolii noastre atât din ciclul primar cât şi gimnazial, care au surprins cu mult talent apa în diferite ipostaze și anotimpuri.

În urma jurizării lucrărilor elevilor din 40 școli argeșene participante la concursul județean, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, a obținut următoarele rezultate:
Premiul II, HORHOIANU Alexandru – clasa a VIII a D, prof. îndrumător STANCIU Domnica


Premiul Special, ROȘU Rareș Ștefan, clasa a III a F, prof. îndrumător NEN Monica


Premiul Special, HORHOIANU Ștefan Matei – clasa a V a E, prof. îndrumător STANCIU Domnica

Felicitări!