Concursul Național Gazeta Matematică și Viitori Olimpici.ro, Ediția a IX-a, 2017/2018

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești încurajează viitoarele generații de olimpici la matematică propunând elevilor pasionați de matematică din clasele IV-VIII, înscrierea la Concursul Național Gazeta Matematică și Viitori Olimpici.ro, Ediția a X-a, 2018/2019.

Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, este un concurs național avizat de MEN, organizat de Societatea de Științe Matematice din România în parteneriat cu Intuitext.

Concursul se desfăsoară în perioada octombrie 2018 – mai 2019 și constă în 7 etape online (pe site-ul ViitoriOlimpici.ro) și în probleme selectate din Gazeta Matematică, ale căror rezolvări vor fi trimise de către copii prin poștă, la redacția publicației Gazeta Matematică.

Pentru înscrierea la concurs, este nevoie ca elevii să își creeze cont pe site-ul ViitoriOlimpici.ro, accesând secțiunea “Intră în concurs”.  Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul ViitoriOlimpici.ro, https://www.viitoriolimpici.ro/, pe site-ul Societății de Științe Matematice din România, http://rms.unibuc.ro/, precum si pe site-ul publicației Gazeta Matematică, accesând http://gazetamatematica.ro/concurs/regulament.

Concursul se finalizează cu o tabără gratuită pentru 180 de elevi din clasele IV-XII, la Câmpulung Muscel, în perioada 19-24 august 2019.

Tabăra Gazeta Matematică și Viitori Olimpici aduce împreună elevii cu cele mai bune rezultate la concurs și unii dintre cei mai buni profesori de matematică din țară.

Școala Gimnazială Mihai Eminescu  Pitești are reprezentare la nivelul echipei de proiect, si reușește de ani buni, să califice un număr mare de elevi la faza finală, cu rezultate de prestigiu.

Sursa: https://www.viitoriolimpici.ro/