Emanuel MAZĂRE – Medalie de ARGINT pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022



În perioada 28 iunie – 3 iulie 2022, Bosnia și Herzegovina a găzduit a 26-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, #JBMO 2022, eveniment organizat de Ministerul Educației din Sarajevo și Societatea de științe matematice din Sarajevo. Anul acesta, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori a revenit la organizarea în formatul clasic cu prezență fizică.



Societatea de Științe Matematice din România a selectat în prima jumătate a acestui an, prin Olimpiada Națională de Matematică și patru baraje de calificare, un lot național format din cei mai buni 6 elevi din țară la nivelul claselor a VII-a și a VIII-a, lot în care s-a calificat și Emanuel MAZĂRE, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești.


Emanuel Mazăre – Medalie de ARGINT la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori – JBMO 2022

La JBMO participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – țări oficiale, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan – țări invitate.


Elevii români au obținut următoarele rezultate:

Medalii de aur: Aida Mitroi (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu”, Timișoara) – punctaj maxim, Victor-Vasile Dragoș (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare) – punctaj maxim, Andrei Vila (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București), Radu-Ionuț Stoleriu (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași)

Medalii de argint: David Ghibu (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)Emanuel Mazăre (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești)

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina (leader), Cristian-Teodor Mangra, Colegiul Național „Tudor Vianu”, București (deputy leader) și Cristian Lazăr, Colegiul Național Iași (observator)

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul întâi cu 224 de puncte din 240 posibile, cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiției. Următoarele locuri de pe podium au fost ocupate de Serbia – 174 de puncte, respectiv Turcia – 166 de puncte.


Felicitări echipei României pentru rezultatele obținute!

Felicitări Emanuel MAZĂRE, ai adus în ultimii doi ani cele mai bune rezultate ale Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești, de la înființarea sa: 2021 – medalia de AUR la JBMO2021 și 2022 – medalia de ARGINT la JBMO 2022. Știm că nu te vei opri aici! Succes!



Sursa: Pagina de Facebook a Societății de Științe Matematice din România