Evaluarea activității din cadrul Programului Mondial Eco-Școala


Marți,12.06.2019, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești a primit vizita de reevaluare pentru menținerea statutului Eco – Școală și a premiului simbol „Steagul Verde”. Comisia de evaluare a fost compusă din prof. dr. Cornelia Dincă, președinte CCDG România, Petru Dincă, vicepreședinte CCDG România, prof. Mariana Dejanu, inspector ISJ Argeș, insp. Leonard Bărăgău, Primăria Municipiului Pitești, ing Roxana Rolea, Agenția Națională pentru Protecția Mediului Argeș.



Coordonat de doamnele profesoare Tomescu Maria Claudia și Stanciu Domnica, comitetul Eco-Școală format din reprezentanți ai fiecărei clase, a prezentat comisiei de reevaluare, raportul privind activitatea desfășurată în perioada anilor școlari 2017 – 2019, sub forma unui material PPT. Acesta a cuprins o multitudine de activități  organizate și desfășurate sub Eco Codul „Suntem o echipă formată pentru a păstra Terra curată”. Accent deosebit a fost pus pe temele centrale ale Programului: ”Curtea și parcul școlii” și  „Managementul deșeurilor”.



O impresie foarte bună au lăsat mesagerii Eco – claselor, care au intrat în dialog cu doamna prof. dr. Dincă Cornelia, care le-a lansat nenumărate provocări și i-a încurajat să fie creativi în acțiunile ce urmăresc ocrotirea  mediul atât de necesar pentru o viață sănătoasă.



Materialele prezentate – fotografii, machete, colaje  expuse în sala de festivitate, cât și vizitarea școlii,a curții și parcului acesteia, au fost apreciate la superlativ de membrii comisiei, care a fost convinsă că Steagul Verde este la loc de cinste în Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești



Concluzionând, conducerea C.C.D.G., a ținut să felicite întreg colectivul de cadre didactice, elevi, dar și părinți, pentru modul în care au înțeles să implementeze Programul mondial Eco-Școala. În semn de recunoștință, doamna președinte a oferit școlii materiale promoționale specifice programului, îndemnându-i să continue activitățile eco pentru cristalizarea priceperilor și deprinderilor formate în obișnuințe și comportament ecologic responsabil.



Conducerea școlii a apreciat activitățile desfășurate și a menționat faptul că rămânerea în program reprezintă oportunitatea realizării unor acțiuni instructiv – educative complexe privind educația ecologică, cu implicarea activă a actorilor educaționali (elevi, cadre didactice, părinți), cu un ecou important în rândul comunității noastre locale.

Prof. Domnica Stanciu, coordonator



Eco-scoala-final