Premiu obținut pe scena Filarmonicii de „Florile” Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești

Corul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești, coordonat de doamna profesoară de muzică, Elena Marilena Chircioagă, a participat luni, 21 octombrie, la Festivalul-Concurs Județean “Flori de cântec strămoșesc”, organizat pe scena Filarmonicii din Pitești. Iubitoare a folclorului, ea însăși interpretă de muzică populară, doamna profesoară a reușit să insufle elevilor dragostea pentru valorile tradiționale autentice, pentru artă și pentru frumos.

Festivalul a reunit peste 160 de participanți, din zece unități de învățământ, fiind organizat pe două secțiuni: Interpretare vocală-soliști și Grupuri. Juriul a fost alcătuit din profesioniști: celebra interpretă de muzică populară Cristina Turcu-Preda, realizatorul de emisiuni folclorice Ioana Anton și prof. univ. Sorin Mazilescu.

Elevii școlii noastre au câștigat locul al doilea la secțiunea Grupuri (11-14 ani), iar eleva Patricia Dumitrescu, din clasa a V-a A, a obținut mențiune la secțiunea Interpretare vocală-soliști. Purtând costume populare, cântând și jucând, elevii au luminat prin artă și frumos chipurile spectatorilor, ale părinților și ale profesorilor.

Felicitări!