TITLUL DE LAUREAT revistei ARIPI la Concursul național de reviste școlare, ediția 2022Revista ARIPI a Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești a obținut cea mai înaltă distincție, TITLUL DE LAUREAT, la Concursul național al revistelor școlare, organizat de Ministerul Educației, ediția 2022. Un succes de echipă al unui colectiv redacțional dedicat, format din elevi și profesori cu dragoste de literatură și artă. O tradiție și un simbol căruia i se asigură continuitate și succes din 1969.În fiecare an, Ministerul Educației, cu sprijinul Palatului Național al Copiilor, organizează la Centrul de Agrement Muncel (jud. Iași), invitând reprezentanți ai colectivelor redacționale ale revistelor școlare câștigătoare la nivel național, Tabăra revistelor școlare, un spectacol al literaturii și artei în publicistica școlară. Din partea redacției revistei ARIPI, au participat elevele Ruxandra PANTAZICĂ (clasa a VII-a F) și Irina TACHE (clasa a VI-a G), care și-au adus contribuția la redactarea revistei taberei.Tabăra revistelor școlare o pot numi o experiență frumoasă. Acolo am legat prietenii de care sunt sigură că vor dura mult, am învățat diferite jocuri și am încercat să ne descurcam și fără internet și semnal. Am scris povești inedite și am desenat pentru a duce la îndeplinire misiunea pentru care am fost chemați : să întocmim, împreună cu elevi din întreaga țară , cea mai buna revistă din câte există. Ne-am și relaxat, vizitând Târgu Neamț și Iași, reamintindu-mi, astfel, de vechile mele vizite la Cetatea Neamțului și la Palatul Culturii.

Am avut parte de multe provocări , începând cu călătoria cu trenul, prima pentru mine, și terminând cu condițiile pe care le-am găsit în cabană. Dar, pe lângă aceste mici neplăceri, am avut parte și de momente frumoase: am jucat jocuri interesante cu fetele din Constanța și am povestit întâmplări de la școală împreună cu cele din Cluj.

Mi-a făcut plăcere să o cunosc pe Irina. Am legat o prietenie strânsă cu ea, bazându-ne una pe cealaltă în această aventură. Am făcut o echipă minunată și în ceea ce privește redactarea în revista taberei, eu scriind poveștile, iar ea transpunându-mi vorbele în ilustrații. Faptul că am cunoscut-o pe ea a fost cel mai bun lucru din întreaga tabără.

Tabăra revistelor școlare a fost un eveniment ce-mi va rămâne în memorie mult timp. La Muncel am trăit experiențe pe care, altundeva, nu cred că aș fi avut șansa să o fac și am cunoscut oameni pe care nu cred ca i-aș fi întâlnit în alt loc.

Ruxandra PANTAZICĂ, clasa a VII-a F