Scenariul verde la Școala Gimnazială Mihai Eminescu PiteștiLa data de 04.02.2021, Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești, întrunit în ședință, în concordanță cu cadru legislativ în vigoare privitor la condițiile de începere a semestrului al II-lea al anului școlar 2020/2021, precum și cu precizările interne ale Ministerul Educației și ISJ Argeș, a hotărât implementarea:

1. scenariului verde indicat de autoritățile locale și centrale în actualul context epidemiologic

2. platformei educaționale Google Classroom, în cazul unor situații speciale prevăzute de legislațieCu sprijinul APESMEP,  unitatea de învățământ a introdus aplicația proprie de tip Teleșcoală în Google Classroom, prin Google Meet.
Soluția permite adaptarea la orice situație ce va fi impusă de contextul epidemiologic.
Aceasta respectă legislația în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal.Procedura operațională privind desfășurarea activității la nivelul instituției de învățământ :

PO-DESFASURAREA-CURSURILOR-08.02.2021-2

Concluzii:

1. Scenariul propus și avizat de ISJ Arges este scenariul S1 verde.

2.  Este necesară implicarea părinților în respectarea de către copii a regulilor, masca fiind obligatorie. Circulația liberă va fi limitată în spațiul școlii (interior, curte, terenuri de sport). Se impune limitarea contactului fizic dintre elevi.

3. Orele durează 50 de min, cu 10 min pauză unitară și alte 10 min pauză defalcată în interiorul celor 50, conform procedurii mai sus atașate. Cadrele didactice vor gestiona comportamentul elevilor pe durata pauzelor.

4. Intre 12.00 si 14.00 se efectuează zilnic curățenia și dezinfectarea tuturor spațiilor școlii.

5. Există 4 circuite de acces în instituție: T1, T2 din strada Tineretului și  C1 și C2 pe strada Constructorilor. Principiul de bază al organizării coridoarelor de acces și al orelor de intrare, este descris după cum urmează:

Clasele de la parter : Intrarea T2 (str. Tineretului)

Clasele de la etajul I: Intrarea C1 (str. Constructorilor)

Clasele de la etajul II: Intrarea C2 (str. Constructorilor)

6. Școala asigură dezinfectant la intrări, pe holuri, în săli de clasă și în toalete precum și dispensere pentru săpun lichid și pentru hârtie de mâini, în grupurile sanitare.

7. La nivelul școlii exista 2 cadre medicale, în schimburi,  responsabile cu triajul și un responsabil, prin decizie, privind comunicarea instituțională și cu părinții pe problematica legată de Covid-19

8. Nu se face testarea cu termometru la intrarea în instituție, aceasta sarcină revenind părinților, conform procedurilor.

9. Elevii au voie sa iasă în pauze de 10 min prevăzute în interiorul orelor, la grupurile sanitare.  Vor fi supravegheați discret de personalul școlii.

10. Dacă există un copil cu febră, va fi anunțat părintele, conform procedurii.  În situația nefericită a unor cazuri grave va fi apelat numărul de urgență 112, conform procedurilor. Dacă se va introduce testarea elevilor, aceasta va fi făcută doar de cadre medicale și în baza acordului părintelui/susținătorului legal.

11. În situația confirmării unor cazuri de persoane infectate, se aplică procedurile în vigoare.

12. În situația în care există cazuri de boală și vulnerabilități se poate face cerere pentru cursuri exclusiv on-line. În acest sens se depune o declarație pe proprie răspundere la secretariat sau on-line, însoțită de un document medical justificativ.

13. Orele se vor desfășura conform orarului postat pe site-ul instituției, începând cu 8.00 (ciclul primar), respectiv 14,00 (ciclul gimnazial).

14. Elevii vor veni cu pachete individuale de hrană. Chioșcul din incinta instituției este închis, iar elevii nu pot ieși afară să își cumpere mâncare.

15. Educația fizică se recomandă a se desfășura în aer liber, atât cât permite vremea și fără mască, cu îndeplinirea condiției de distanțare fizică, conform procedurii. Se vor efectua exerciții cu efort moderat. Cadrul didactic de specialitate va prelua elevii din sala de clasă. Se permite accesul în sala de sport, în condiții riguroase de distanțare.

16. Programul de lucru cu publicul al compartimentului secretariat este 13,00-19,00, de luni până vineri. În contextul actual, încurajăm comunicarea on-line.